Therapie

Wat is relatietherapie?

Bij relatietherapie versterk je je relatie samen met een relatietherapeut. Bij relatietherapie kom je erachter hoe je het fijne gevoel van vroeger terug kan krijgen en hoe je het beste met elkaar omgaat.

Relatietherapie, vaak is dit ook huwelijkstherapie, besluit je samen te doen als het je niet meer op eigen kracht lukt om de problemen op te lossen. Een relatietherapeut van Relatietherapie Zaandam is erin gespecialiseerd om problemen bloot te leggen en de juiste oplossingsrichtingen te bieden. Hierbij neemt hij jullie bij de hand om deze oplossingen ook op een goede manier toe te passen.

Wanneer is relatietherapie nodig?

Relatietherapie Zaandam kan hulp bieden bij zowel beginnende als hardnekkige relatieproblemen. Over het algemeen geldt dat hoe eerder je relatieproblemen aanpakt, hoe groter de kans op succes is,en natuurlijk hoe eenvoudiger het gaat. Als je al wat verder bent met je relatieproblemen, dan kunnen die problemen nog steeds uitstekend opgelost worden, alleen kost dat over het algemeen wat meer tijd en inspanning. Een relatietherapeut van Relatietherapie Zaandam is bijzonder goed in luisteren.
Luisteren naar jullie gespreken, hoe jullie met elkaar omgaan en hoe irritaties ontstaan. Onze relatietherapeuten kunnen haarfijn analyseren waar de problemen daadwerkelijk liggen en kunnen ook aangegeven hoe je een en ander kunt oplossen, of hoe je er op zijn minst mee kan omgaan. In enkele sessies kan een relatietherapeut van Relatietherapie Zaandam je al een eind in de goede richting leiden.

Welke relatietherapeut past bij jullie?

Een klik met een relatietherapeut is in eerste instantie afhankelijk van het gevoel. Het gaat om een persoonlijke klik met je therapeut. Komt een therapeut empathisch over, kan hij zich in jouw schoenen verplaatsen? Een therapeut dient vooral te luisteren en te analyseren. En hij dient te beschikken over voldoende ervaring om de juiste oplossingen aan te dragen, en dit proces te kunnen begeleiden. Bij het intakegesprek bij Relatietherapie Zaandam zal je direct merken dat onze therapeuten passie hebben voor hun vak. Niets maakt hen blijer om te zien dat een relatie weer helemaal opbloeit onder hun begeleiding.

Om de relatietherapie te ondersteunen maakt Relatietherapie Zaandam gebruik van camera’s.

Gesprekken en oefeningen worden opgenomen zodat jij je eigen valkuilen met eigen ogen kunt zien.

Niet is meer confronterend dan het zien van je eigen beelden. Maar het helpt je wel om jezelf te zien zoals de ander je ziet. En dat geeft je ook weer aanleiding om je gedrag aan te passen. Zo zie je maar, bij Relatietherapie Zaandam zetten wij alles op alles om je relatie te versterken.